بازدید 140
7

اتو واگنر (Otto Wagner)

اتو واگنر (Otto Wagner)

اتو واگنر، معمار اتریشی که در سال ۱۸۴۱ متولد شد، به‌عنوان یکی از معماران معروف سبک مدرن و پیشگامان جنبش جدایی وین شناخته می‌شود. واگنر که در دوره‌ای تحت تأثیر هنر و معماری دکوراسیون نئوکلاسیک بود، بعدها به‌سوی طراحی‌هایی روی آورد که تأکید بیشتری بر عملکرد گرایی و استفاده از مواد و تکنولوژی‌های جدید داشت. او استاد بزرگی در استفاده از شیشه و فلز بود و طرح‌هایش تمیز و منظم با تأکید بر خطوط صاف و سادگی بودند.

معماران معروف سبک مدرن
بانک پس‌انداز پستی اتریش، وین، اثر اتو واگنر، تکمیل شده در سال 1906

از جمله آثار مشهور واگنر می‌توان به ساختمان پست امپراتوری (Österreichische Postsparkasse) در وین اشاره کرد که نمونه‌ای برجسته از معماری مدرن اواخر قرن نوزدهم است. واگنر همچنین به‌عنوان معلم، نقش مهمی در تربیت نسل بعدی معماران داشت، جایی که فلسفه‌ی «زیبایی در عملکرد» را به شاگردان خود آموزش داد. او باور داشت که معماری باید با نیازهای روز و فناوری‌های در دسترس پیش رود، یک دیدگاه که تأثیرش در معماری مدرن امروزی همچنان مشهود است.

اتو واگنر یکی از پیشگامان معماری و شهرسازی نوگرای سده بیستم بشمار می آید و بنیان گذار مکتب وین می باشد. با آنکه نخستین کارهای اتو واگنر به سبک نئورنسانس بود، ولی مهم ترین آثار وی مانند ایستگاه های قطار شهری وین، به سبک «آرت نو» انجام پذیرفت. او در اولین کلامش در آکادمی از نیاز به برخوردی تازه با معماری سخن گفت و استقلال معماری از گذشته را اعلام و تفکر خردگرایی را تبلیغ نمود. جمله‌ وی «چیزی که قابل استفاده نیست، نمی‌تواند زیبا باشد» معروف خاص و عام شد. او در سال ۱۹۱۱ دستاورد پژوهش های شهری خود را به نام کلانشهر منتشر نموده است و برای منطقه‌ی ۲۲ شهر وین یک طرح هوشمند و کلاسیک گرایانه طراحی کرد که انواع نمونه ها را در شهری درون شهر بزرگ تر در آمیخته است.

اتو واگنر کلانشهر را شکل شایسته‌ استقرار برای سده‌ بیستم می دانست و با نظریه‌ باغ شهر و رد رمانتیک گرایی کامیلو زیته و اقدامات جدی برلاگه مخالف بود.

اوتو واگنر گمنامی آدم ها در کلانشهر را یکی از برتری های آن می دانست و می نویسد: بیشتر ساکنان شهر دوست دارند تا به صورت عدد، در انبوهی جمعیت پنهان شوند. زندگی در شهر به معنای آزاد شدن از هرگونه قید و بند تحمیلی از سوی اجتماع است.

اتو واگنر در ۱۸۹۳ نیز اعلام کرده بود که یک کلانشهر باید همواره ضمانت رشد و گسترش خود را داشته باشد. برای همین هم نمی بایست مانع رشد آن از هر سو شد و درعین‌حال نیز باید این گسترش را تقویت کرد، کلان شهر بی انتها به طور همزمان محیط پیرامونی خود را نیز در بر می گیرد.

به باور اتو واگنر چشمان مدرن مقیاس های خودمانی و کوچک را نمی بیند، بلکه تصاویری یکنواخت، خط های مستقیم دراز، سطوح گسترده و ابعاد بزرگ تر خو کرده است.

واگنر برای عملی نمودن اقدامات خویش به ویژه در منطقه‌ی ۲۲ وین ایجاد یک صندوق ارزش افزوده شهری را پیشنهاد می کند.

اتو واگنر برای خیابان های شعاعی و حلقوی کلان شهر خود شبکه تند رو و بدون تقاطع ریلی پیشنهاد نمود که در زیر یا بالای زمین حرکت می کرد به طوری که به ادعای وی، از هر نقطه شهر تنها با یک تعویض قطار می توان به نقطه‌ی دلخواه رسید. وی شهر خود را با شبکه شطرنجی و در ترکیب با فضای سبز سازمان داد.

اتو واگنر در گزارش توجیهی سال ۱۸۹۳ با دیدی پیشگیرانه نوشت تصویر آینده‌ شهر را هیچ گاه نمی توان به  طور دقیق تقسیم نمود. از آنجائیکه هیچ حکم قطعی در شهرسازی وجود ندارد، خیلی از مسائلی را باید به اتفاقی که خواهد آفتاد واگذاشت.

اوتو واگنر در طرح شهری خود برای منطقه ۲۲ وین فضایی نسبتاً وسیع را در مرکز محله پیش بینی نموده بود که خود آن را مرکز تنفس محله نامید.

وی از اولین کسانی بود که دریافت شهر مدرن باید بر اساس احتیاجات ساکنین آن طرح شود. اجتماعاتی که بر حسب انواع مختلف مردم تفاوت دارد. توجه اصلی اتو واگنر معطوف به ایجاد محیطی سالم برای طبقات متوسط مردم بود و می دانست برای سکونت همین طبقات نیز احتیاجات مختلف طرح های متفاوت ایجاد می کند. واگنر خواستار آن شد تا نواحی شهر مالکیت عمومی (دیدگاه سوسیالیستی) یابند تا قیمت زمین دست خوش سودجویی زمین بازان قرار نگیرد و نظارت بر گسترش شهر میسر باشد. واگنر معتقد بود گسترش شهر مانند گذشته نمی تواند کورکورانه صورت گیرد و معماری مغلوب سودجویی زمین خواران شود.

اتو واگنر اتریشی طلایه‌دار سبک هنر نو در معماری بود. با وجود اینکه سبک واگنر ابتدا، نئوکلاسیک بود در سال ۱۸۹۴ در یک سخنرانی خواستار روش جدیدی در معماری مستقل از گذشته شد. وی در همین سخنرانی اعلام کرد: « هر چیزی که عملکردی نیست، زیبا نیست».

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

نگاره

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Anna Mathiason گفت:

    Wonderful website. Lots of useful info here. I am sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you to your sweat!

  2. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  3. What¦s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & help different customers like its aided me. Great job.

  4. It is best to take part in a contest for probably the greatest blogs on the web. I’ll advocate this website!

  5. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the outstanding work!

  6. Would love to incessantly get updated outstanding weblog! .

مطالب پیشنهادی

  • مشاهیر معماری
  • بازار ارز
  • سفر و گردشگری
  • بازار فلزات اساسی
  • بازار فلزات اساسی

معرفی مشاهیر معماران جهان و برترین آثار مهم آنها (قسمت دهم)

4 هفته پیش

معرفی مشاهیر معماران جهان و برترین آثار مهم آنها (قسمت نهم)

1 ماه پیش

معرفی مشاهیر معماران جهان و برترین آثار مهم آنها (قسمت هشتم)

1 ماه پیش

معرفی مشاهیر معماران جهان و برترین آثار مهم آنها (قسمت هفتم)

1 ماه پیش

1 ماه پیش

تحلیل و بررسی وضعیت بازار ارز در مهرماه 1403

3 ماه پیش

تحلیل نوسانات بازار ارز ایران در شهریور 1403

4 ماه پیش

تحلیل بازار ارز

5 ماه پیش

بهترین مکان ها برای سفر در دی ماه

1 ماه پیش

بهترین مقاصد گردشگری و سفر در شهریور ماه

3 ماه پیش

مسافرت در تابستان، نسیم بهاری در مرداد ماه!

5 ماه پیش

بهترین مکان برای سفر در تابستان کجاست؟

6 ماه پیش

بازار فلزات اساسی در ایران و جهان

1 ماه پیش

تحلیل بازار نیکل و قلع در مهرماه 1403

2 ماه پیش

تحلیل بازار سرب و روی در تهران و جهان

2 ماه پیش

وضعیت بازار مس در بازار لندن، ایران و آمریکا در مهرماه 1403

3 ماه پیش

بازار فلزات اساسی در ایران و جهان

1 ماه پیش

تحلیل بازار نیکل و قلع در مهرماه 1403

2 ماه پیش

تحلیل بازار سرب و روی در تهران و جهان

2 ماه پیش

وضعیت بازار مس در بازار لندن، ایران و آمریکا در مهرماه 1403

3 ماه پیش